novosti

O nama

2013-10-17

Centar za obrazovanje odraslih „Trstenik“ 

osnovan je 2006.godine. Kao obrazovna ustanova djeluje u Splitu, te izvan sjedišta u Šibeniku i Pločama.

 

Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa

je odobrilo preko osamdeset (80) programa obrazovanja koji se nalaze u ponudi Centra, te se za završetak svakog programa izdaje uvjerenje/svjedodžba o položenom programu obrazovanja verificirana od nadležnog ministarstva. Težnja za razvojem Centra utječe na to da svakodnevno radimo na istraživanjima potreba obrazovanja i omogućujemo proširenje ponude programa. Ističemo potrebu cjeloživotnog obrazovanja, jer se razvojem tehnologije i današnjim načinom života stvara potreba za novim vještinama i kompetencijama koje Vam omogućavamo.

Vozač motornog vozila

je srednjoškolski program (prekvalifikacija/doškolovanje) kojeg posebno ističemo, jer svake godine upisujemo značajan broj polaznika. Završetkom ovog programa zapošljavanje je moguće u svim poduzećima koji se bave prijevozom robe i putnika, ali možete otvoriti i vlastito poduzeće. Također stječete dodatne mogućnosti ranijeg polaganja određenih kategorija.

Njegovateljica starijih i nemoćnih osoba

je popularan program obrazovanja zadnjih godina, koji je hit program kod nas i u svijetu, (najtraženije zanimanje prema istraživanju časopisa Forbes). Kod ovog programa navodimo kako je priznat i u zemljama Europske unije zbog čega budi poseban interes kod mnogobrojnih polaznika.

Rukovatelji radnim i građevinskim strojevima 

kao program obrazovanja, bilježi porast upisanih polaznika. Razlog tome je hrvatsko članstvo u EU, odnosno, potrebno je da hrvatski radnici imaju određene certifikate za poslove koje obavljaju.

Škola stranih jezika

je kvalitetnom izobrazbom veliki ponos Centra koji je stvorio tradiciju obrazovanja svih uzrasta upravo zbog toga što prikazujemo da se Centar ne ograničava samo na potrebe obrazovanja odraslih.

Računalni operator

je program obrazovanja kojeg nudimo potaknuti potrebama današnjeg tržišta rada, kao i osobnog života, da biste svladali sve poteškoće koje Vam zadaje Vaše računalo.

Pripreme za državnu maturu

smo organizirali  potaknuti ugodnom suradnjom s mladima da bismo im omogućili ostvarivanje boljih rezultata za upis na željene fakultete.

Suradnja s javnim i privatnim sektorom

Sa svrhom ostvarivanja što boljih rezultata, osim polaznika upisanih osobno, surađujemo s privatnim i javnim sektorom koji potražuju usluge obrazovanja svojih djelatnika. Na čast Centru služi činjenica da se unatoč rigoroznim kriterijima odabira ostvarila suradnja s HZZ-om - Hrvatski zavod za zapošljavanje u više prilika njihove potrebe za obrazovanjem nezaposlenih osoba. Između ostalih, posebno izdvajamo neke tvrtke za koje smo radili edukaciju kadrova: Skladgradnja, Vodovod, Čistoća, Promet, Cestar, Vodoprivreda Vrgorac, Luka Ploče, Neretvanski sliv, Intersteel, HEP Šibenik, TLM Šibenik, Gradski parking Šibenik, Luka Šibenik, Hoteli Solaris, osnovne škole, dječji vrtići i drugi... Za uspjeh suradnji s navedenim, kao i mnogim drugim tvrtkama zaslužan je stručni obrazovni kadar kojeg čini niz stručnjaka koji svaki dan rade na poboljšanju kvalitete obrazovanja. S tendencijom rasta, i potvrđenom potrebom zbog konstatnog povećanja broja polaznika, Centar je uložio u proširenje prostora. Ulaganjem u suvremen i moderan prostor i tehnologiju, novu web stranicu, kao i pažljiv odabir stručnih suradnika, Centar može očekivati velik porast zainteresiranih polaznika.

Popis svih programa obrazovanja možete pogledati na sljedećem linku: Popis programa obrazovanja.

Centar za obrazovanje odraslih Trstenik svojim radom i kvalitetnom uslugom postiže velike rezultate. S obzirom na ulaganja očekivan je i daljnji porast upisa polaznika obrazovanja. Budite i Vi jedan od zadovoljnih polaznika!