GLAZBENE RADIONICE

Jedan od glavnih ciljeva glazbenih radionica u našoj školi je zajedničko izvođenje glazbe. Uključeni su svi zainteresirani, učenici i nastavnici, kao i publika, bez obzira na nivo glazbenih vještina. Svatko dobiva priliku da uči i istražuje, a učenicima je pružena mogućnost muziciranja sa glazbenicima jednake razine i nivoa znanja kao i sa pravim glazbenim majstorima. Ovakva vrsta glazbene veze zove na prilagodbu i komunikaciju gdje svi međusobno uče jedni druge, napredniji pomažući manje iskusnima, a manje napredni navodeći iskusnije na reflektiranje i osvještavanje u pronalaženju pravih odgovora.

Sudjelovanje je dobrovoljno i u duhu spontanosti, bez pritiska i ocjenjivanja. Svatko može odmah dati svoj udio. To se ostvaruje kroz mogućnost upoznavanja i sviranja drugih instrumenata od kojih primarnu ulogu imaju udaraljke. Kod udaraljki je odmah moguće dobiti odgovarajući zvuk te ponoviti jednostavne, ali i vrlo složene ritmove. Ovakvom vrstom komunikacije se roditelji informiraju o načinima učenja glazbe i na taj način još bolje razumiju i podržavaju svoju djecu na njihovom glazbenom putovanju.

Dosadašnje glazbene radionice su se pokazale kao vrlo uspješne, ispunjene učenjem, radošću i zajedništvom. Zahvaljujući Darku Grapponeu, vrsnom udaraljkašu i jazz glazbeniku koji očarava snagom duha i predanosti glazbi, ovaj projekt zasigurno ima svoju budućnost.